Opmuring af et hus stiller høje krav til præcist arbejde og en høj standard for detaljer. For at opnå et godt resultat skal mange elementer spille sammen og gå op i en højere enhed; alt fra den rette mørtel, lægningens af murstenene og erfaringen med murerværktøjet.

Kvaliteten af den mørtel som stenene lægges i, har ligeledes stor indflydelse på det visuelle og byggetekniske resultat.
Rødvig Juramørtel Kh 100/400 og Rødvig Juramørtel KKh 20/80/475 er særligt stærke hydrauliske kalkmørtler, som er yderst velegnede til opmuring af huse. Den står i en lys beige farve, når den er ophærdet. Denne farve er meget smuk, til såvel nye som gamle mursten. Når man murer med vores hydrauliske kalkmørtler kan både sten og mørtel genbruges. Stenen direkte efter afrensning og mørtlen kan indgå i produktion af en ny mørtel.

Rødvig Juramørtel Kh 100/400 er en færdigblandet hydraulisk kalkmørtel, der kun skal tilsættes vand før brug. Den anbefales til miljøer i eksponeringsklasse MX4 og minutsuget ligger fra 1,0 til 4,0kg/m². Se MX Klasser.
Den er blandet af Rødvig Jurakalk og Kronhøj Mørtelsand og fås i kornstørrelserne 0-2 mm og 0-5 mm.

Rødvig Juramørtel KKh 20/80/475 er en færdigblandet hydraulisk kalkmørtel, der ligeledes kun skal tilsættes vand før brug. Den anbefales til miljøer i eksponeringsklasse MX4 og minutsuget ligger fra 1,0 til 4,0kg/m². Se MX Klasser.
Den er blandet af Rødvig Jurakalk, brændt stykkalk og Kronhøj Mørtelsand og fås i kornstørrelserne 0-2 mm og 0-4 mm.

Alle vores produkter er Cradle2Cradle Certificerede på Guld Niveau
Giver + point i DGNB og LEED certificerede byggerier
EPD samt Drift & vedligeholdes plan for opmuringsmørtler kan downloades.

5 gode grunde til at bygge cementfrit med Rødvig Juramørtel

Murværket kan ånde
Moderne byggematerialer som cement er ofte så tætte, at fugt og damp ikke kan slippe ud gennem murværket. På grund af de åbne porer i kalken lader Rødvig Juramørtel muren ånde, så der skabes et sundt og behageligt indeklima.

Murværket kan genanvendes
Byggebranchen genererer cirka 30 % af den samlede affaldsmængde i Danmark. Med Rødvig Juramørtel har vi skabt en mørtel, der kan skilles fra murstenene, så murværket kan genanvendes, og vi mindsker byggeriets miljøbelastning.

30 % mindre CO2
Ved produktion af Rødvig Juramørtel udledes der op mod 30 % mindre CO2 pr. m² muret væg end ved produktionen af cementmørtel.

Færre dilatationsfuger
Hvor cementmørtel bliver så hårdt, at murstenene kan knække, når bygningen sætter sig, er Rødvig Juramørtel elastisk og lader murværket arbejde. Det mindsker behovet for dilatationsfuger.

Undgå skadelige stoffer
Vi opholder os 90 % af tiden i bygninger. Alligevel er vores byggematerialer fyldt med kemiske stoffer, som vi ikke kender konsekvenserne af. Rødvig Juramørtel består af kalk og sand og er fri for skadelige tilsætningsstoffer.

Klik for flere referencer

De 10 bud for murværk

Undgå faldgruberne når du murer

Konsulentbistand

Kontakt os på +45 56 50 30 00 eller på info@kalk.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev