Vores historie

Værdier og vision

KALK A/S – Build lasting culture

Her kan du læse om vores historie og grundfortælling. KALK A/S har som virksomhed gennemgået mange forandringer, siden vi tog vores allerførste skridt i 1976. Med store startdrømme og store mål har virksomheden udviklet og udvidet sig i mere end 45 år, og vi er i dag med til at bygge på en vedvarende kultur inden for byggebranchen

KALK A/S' historie

Hvad har Rødvig, Rødvig Kulekalk og Skandinavisk Jurakalk tilfælles? De er alle en del af KALK A/S´ historie.  

Virksomheden blev grundlagt 1. juni 1976 af murermester Michael Jørgensen. Han opdagede et behov for kalkprodukter af høj kvalitet til restaurering og vedligeholdelse af kulturhistoriske bygninger. Virksomheden blev i første omgang etableret som en sideforretning til Murerfirmaet Rødvig, som var specialiseret i restaurering af kirker og havde behov for at læske kalk på den gamle naturlige måde og lagre den i kuleanlæg. KALK A/S´ oprindelige virksomhedsnavn blev derfor Rødvig Kulekalk

Mange andre velegnede produkter til restaurering var desværre ved at glide ud af det danske marked, fx hydraulisk kalk, ægte jordfarver og velegnet kvartssand. Der viste sig at være et uopdyrket nichemarked for disse produkter, og for at kunne følge med efterspørgslen indgik Rødvig Kulekalk en aftale med Jurakalkfabrikken i Schweiz om leverance af jurakalk, franske jordfarver og kvartssand. Det førte i 1985 til en eneforhandling af jurakalk over hele Skandinavien og en stor del af Tyskland. Det viste sig at være en god forretning. Dermed var der basis for at sælge murervirksomheden fra og fokusere 100% på leverance af højkvalitets kalkprodukter til restaureringsbranchen under virksomhedsnavnet Skandinavisk Jurakalk

Sortimentet er siden blevet udvidet med flere og flere specialprodukter, i takt med at markedet er vokset og specialiseret. Produktionen foregår i dag i højere grad i Danmark og er baseret på de rige kalkforekomster i det sydøstlige hjørne af Sjælland, hvor vi holder til. Og når vi i disse år med kalkprodukter som spydspids udvider vores forretningsområde til bæredygtigt byggeri, har vi valgt slet og ret at kalde os KALK A/S. I dag er Michaels søn Rasmus Jørgensen direktør for KALK A/S og Rasmus har mindst den samme passion og store drømme for virksomheden.  

Vi har i KALK A/S altid haft store drømme og store mål, og vi vil blive ved med at udvikle os og skabe værdi og højkvalitetsprodukter for vores kunder. Vi tror på at give tilbage til miljø og samfund. For os er værdier som bæredygtighed, innovation og samarbejde helt centrale i vores hverdag, hvor vi er med til at bygge på en vedvarende kultur. 

Det blev hurtigt klart, at mange andre velegnede produkter til restaurering også var ved at glide ud af det danske marked, fx hydraulisk kalk, ægte jordfarver og velegnet kvartssand. Der viste sig at være et uopdyrket nichemarked for disse produkter, og for at kunne følge med efterspørgslen indgik vi en aftale med Jurakalkfabrikken i Schweiz om leverance af jurakalk, franske jordfarver og kvartssand. Det førte i 1985 til en eneforhandling af jurakalk over hele Skandinavien og en stor del af Tyskland. Dermed var der basis for at sælge murervirksomheden fra og fokusere 100% på leverance af højkvalitets kalkprodukter til restaureringsbranchen under virksomhedsnavnet Skandinavisk Jurakalk.

Sortimentet er siden blevet udvidet med flere og flere specialprodukter i takt med at markedet er vokset og specialiseret. Produktionen foregår i dag i højere grad i Danmark og er baseret på de rige kalkforekomster i det sydøstlige hjørne af Sjælland, hvor vi holder til. Og når vi i disse år med kalkprodukter som spydspids udvider vores forretningsområde til bæredygtigt byggeri, har vi valgt slet og ret at kalde os KALK A/S.

Om KALK A/S' - Vores værdier og vision

Vores værdier

I KALK A/S sætter vi barren for vores mål for bæredygtighed højt. Derfor er det ikke kun vores produkter, der skal være bæredygtige, men også vores leverandører. Vores cirkulære tankegang bevirker, at vi tænker bæredygtighed ind i de forskellige led i produktionen så vidt, det er muligt. Fra de miljømærkede og certificerede produkter, til indførelsen af egen vedvarende energi til vores eget rensningsanlæg, som sikrer, at vi ikke udleder forurenet spildevand fra sanitet og produktion. Du kan læse mere om, hvordan KALK A/S er blevet omstillet til en grøn virksomhed her. 

Det er en mærkesag for os at værne om den kulturarv, der findes i de historiske bygninger. Når vi fortæller om vores værdier, vil vi rigtig gerne komme ind på restaurering af bevaringsværdige bygninger. Vores virksomhed er grundlagt på, at vi restaurerede historiske bygninger og opdagede en mangel på udbud af kalk til restaurering af disse særegne bygninger. De er en del af vores kulturelle identitet og har en positiv betydning for lokalsamfund. 

Du kan læse mere om vores arbejde med bevaringsværdige bygninger i denne artikel på Byghåndværks hjemmeside fra d. 10. november 2022: KALK A/S: ”Kampen for en bevaringsværdig kultur.

Vores vision

Vi ønsker at udvikle os løbende og udnytte virksomhedens fulde potentiale. Skal man gøre noget, skal man gøre det fuldt ud – er den tilgang vi har haft under hele vores vækstrejse. Hvad der startede som en lille murervirksomhed har udfoldet sig til et spændende eventyr med masser af læring og erfaring. Vi vil blive ved med at arbejde på at fremme brugen af kalk i stedet for cement, fordi kalk oftest er det bedste valg.  

Når man anvender kalk til mørtel og pudsning og ved kalkning opnår man både sundheds-, økonomiske og miljø- og klimamæssige fordele. Der er mindre ressourcespild på sigt, da både sten og mørtel kan genanvendes, der anvendes mindre energi i produktionen, det hærdede kalk har en længere holdbarhed og beboerne får ovenikøbet et sundt indeklima, da kalk leder fugt ud af huset – modsat cement, der indkapsler fugten.  

Vi har udvalgt fem FN Verdensmål, som vi arbejder efter. Dem kan du læse om under vores bæredygtige dagsorden.

Er du interesseret i at høre mere om vores arbejde, måske er du interesseret i et samarbejde eller søger du rådgivning? Så er du mere end velkommen til at kontakte os.

De 10 bud for murværk

Undgå faldgruberne når du murer

Konsulentbistand

Kontakt os på +45 56 50 30 00 eller på info@kalk.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev